Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 14:47

Παιδιά βοηθούν παιδιά στα αποκριάτικα γενέθλια του LIFELINE HELLAS

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου - Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με αφορμή τα γενέθλια του εγγονού τους, Αλέξανδρου και των αγαπημένων φίλων του Λυδία και Ελεονώρα Μπουκουβάλα γιόρτασαν μαζί τις Απόκριες με μία εκδήλωση στον υπέροχο χώρο του Νηπιαγωγείου «Μικροί Πρίγκηπες εν δράσει».

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Παιδιά βοηθούν Παιδιά» η Lifeline Hellas οργάνωσε την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση έτσι ώστε όλα τα παιχνίδια που προσφέρθηκαν στα γενέθλια να δοθούν στα 1.200 ορφανά της Σερβίας στην ετήσια Πασχαλινή γιορτή που διοργανώνεται στο Λευκό Παλάτι στο Βελιγράδι.

Παρευρέθησαν ο γιός τους David Andrews με την σύζυγο του Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη Andrews, η κόρη τους Alison Andrews, η Δρ. Φανή Μαργαρίτη και η κυρία Ελένη Μαργαρίτη, o Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας με την σύζυγο του Άλκηστις και τα παιδιά τους που γιόρταζαν Ελεονώρα και Λυδία και τον γιό τους Κωνσταντίνο, η κυρία Έμη Τρίκαρδου μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Lifeline Hellas, η κυρία Μαρίνα Βερνίκου, η κυρία Φανή Λεβέντη, η κυρία Αγγελική Μαστρομηνά, η κυρία Κέλλυ Ξυνή, η κυρία ¨Εφη Αδαμοπούλου και πολλοί άλλοι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την χαρά να απολαύσουν αφήγηση παραμυθιών, χορογραφίες, διαδραστικό θέατρο, animateur και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης, παρευρέθηκε και η μικρή Θεοδώρα, ένα κορίτσι που ήλθε από το Κόσσοβο στην Ελλάδα πάσχοντας από λευχαιμία χάρις την βοήθεια της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της οργανώσεως Ελπίδας που ανέλαβε την νοσηλεία της και την διαμονή της και  χειρουργήθηκε στην χώρα μας σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas. Αν και ήταν πολύ λίγες οι ελπίδες που είχε για να παραμείνει στην ζωή είναι πλέον υγιής.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στην ομιλία της αναφέρθηκε στην χαρά της προσφοράς και στο φιλανθρωπικό της έργο στην Ελλάδα και στην Σερβία στο οποίο έχει αφιερώσει την ζωή της.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η οικογένεια Σταθάτου – Χατζηαντωνάκη με το Νηπιαγωγείο «Μικροί Πρίγκηπες εν δράσει» και τον Παιδικό Σταθμό «Παιγνιδούπολη», το ανθοπωλείο Studio 7, το catering Princess Taste, η αφηγήτρια παραμυθιών Νίκη Κάπαρη με τον μουσικό Γιάννη Ψειμάδα, ο Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καραευαγγέλου και η κυρία Χρυσοχοϊδου, το τσάι Lipton, το Allou Fun Park, η εταιρεία Χήτος ΑΕΒΕ με το νερό Ζαγόρι, οι Εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ», η εκτυπωτική Stampa adv., ο μουσικός Γιώργος Κωνσταντινίδης με το κουαρτέτο Crescento, η γραφίστρια Μίλη Αμανίτου, το θέατρο Γιάννη Προεστάκης Σκιές και Κούκλες, τα χειροποίητα δώρα Dimitressi Creations, τα μπαλόνια Lena's Ballon, το θεατρικό παιχνίδι Anna Banana, την Delmocca Speciality coffee, η Κάβα Χάλαρη.