Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 10:36

MARTHA GRAHAM HUMANITARIAN PERFORMANCE ‘‘CELEBRATING THE GREEK CONNECTION” SATURDAY JULY 12 HERODEON

undefined

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas πραγματοποίησε στο Ηρώδειο την Πανσέληνο του Σαββάτου 12 Ιουλίου την φιλανθρωπική παράσταση της πασίγνωστης ομάδας χορού Martha Graham με σκοπό την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων παίδων της Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας. 

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ευχαρίστησε με μεγάλη συγκίνηση τους χιλιάδες παρευρισκομένους μεταξύ των οποίων ήταν η Υπουργός Τουρισμού Κυρία ΄Ολγα Κεφαλογιάννη, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Φεστιβάλ, τον Πρόεδρο του Lifeline Hellas Δρ. Ζήση Μπουκουβάλας και τη σύζυγό του Δρ. ΄Αλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα καθώς και το υπόλοιπο Δ.Σ., τον Καθηγητή Παιδιατρικής και Πρόεδρο του «Μαζί για το Παιδί» Δρ. Χρήστο Μπαρτζόκα, τον Διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων Π.& Α. Κυριακού και μέλος του «Μαζί για το Παιδί» Δρ. Ιωάννη Παπαδάτο που συντέλεσαν στην προσπάθεια αυτή, την Hellenic Dance Company, την γενική διευθύντριατου Martha Graham Dance Company κυρίαLaRue Allen και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Martha Graham Dance Company κυρία Janet Eilber, την κα Τζάνις Τριποδάκη, Πρόεδρο της Concord Consulting Services και κυρίως ευχαρίστησε όλα τα άτομα που παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στον σκοπό αυτό. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη τόνισε, επίσης, ότι  είναι υπερήφανη για την ευαισθησία του ελληνικού λαού και για την συμπαράσταση την οποία απέδειξε άλλη μια φορά με την παρουσία του.

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas www.lifelinegr.org πιστεύει ότι το μέλλον είναι τα παιδιά μας και η ευθύνη δικιά μας. Βλέποντας τα παιδιά την προσπάθεια μας, μαθαίνουν την χαρά της προσφοράς και ότι η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή είναι όταν δίνεις και όχι όταν παίρνεις.

Γιορτάζοντας την σύνδεση με την Ελλάδα, «CelebratingtheGreekConnection», που έγινε σε συνεργασία με την Concord Consulting Services στην παράσταση του Martha Graham Dance Companyπαρουσιάστηκε η νέα χορογραφία του διάσημου διεθνούς Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη με τίτλο“Echo” βασισμένο στον ελληνικό μύθο της Ηχούς και του Νάρκισσου.

Επίσης, στην παράσταση συμμετείχε η Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολή Χορού με το διαχρονικό έργο «Panorama» το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος τον Μάρτιο με την Martha Graham στην Νέα Υόρκη.