Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2012 00:00

Φιλανθρωπική εκδήλωση της πριγκίπισσας Αικατερίνης στο Λονδίνο για την υποστήριξη του ιδρύματος ΘΕΟΤΟΚΟΣ στην Αθήνα

Λονδίνο, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2012. Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline διοργάνωσε την εκδήλωση «LoveRocks» στο ξενοδοχείο Claridge’s με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος «Θεοτόκος» στην Αθήνα. Αυτή ήταν η δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποίησε το γραφείο του Λονδίνου με την νέα γένια, 25-35 χρονών υπό την αιγίδα της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, πάτρον του Lifeline.

Η ΑΜ Βασίλισσα Άννα Μαρία παρευρέθηκε μαζί με τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο, την Πριγκίπισσα Αικατερίνη και τον Πρίγκιπα Peter για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Η επιτροπή του οργανισμού στο Λονδίνο αποτελείται από νέους πολλοί εκ των οποίων είναι Έλληνες όπως οι Marietta Chandris, Adriana Embiricos, Katherine Embiricos, Veronica Embiricos, Lydia Forte, Alessandra Jolliffe, Ileana Konialidis, Aliki-Marcadia Lampropoulos, Laura Lehmann, Simon Liebel, Katia Nounou, Shahryar Raza, Katarina Skoberne, Countess Camilla Schenk von Stauffenberg.

Για την ενίσχυση του σκοπού πραγματοποιήθηκε δημοπρασία με μεγάλη επιτυχία από τον κύριο Alex Branczik, Διευθυντή των Σύγχρονων Πωλήσεων του Sotheby’s με δώρα που προσέφεραν οι Costa Navarino, Elounda Gulf resorts, Grace Hotels Greece, Astir Palace Βουλιαγμένη, VIP εισιτήρια διαρκείας ποδοσφαίρου που προσφέρθηκαν από τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη και πολλοί άλλοί.

Επίσης, Έλληνες σχεδιαστές προσέφεραν φορέματα όπως η Μαίρη Κατράντζου από το Λονδίνο και δώρα που διέθεσε για τις κυρίες η Λιάνα Βουράκη. Ανάμεσα στα δώρα ήταν ένα γούνινο μπολέρο από J. Mendel, VIP εισιτήρια για το επερχόμενο fashion show στην Νέα Υόρκη ως μέρος της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, και κοσμήματα από την Swarovski. Επίσης, το Entourage Concierge προσέφερε ειδική χορηγία - ένα ποσοστό έκπτωσης με μία ειδική δωρεά από κάθε μέλος στην Lifeline.

Μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής στην δημοπρασία ήταν η υπογεγραμμένη μπάλα του τένις που προσέφερε ο Σέρβος πρωταθλητής Novak Djokovic για την υποστήριξη της εκδήλωσης της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης.

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης πούλησε και φόρεσε κοσμήματα και κομπολόγια που κατασκεύασαν τα παιδιά του ιδρύματος Θεοτόκος τον τελευταίο μήνα ειδικά για την εκδήλωση.

Το 40% των παρευρισκομένων ήταν από την Ελλάδα και το υπόλοιπο από την Ευρώπη, την Αμερική και την Μέση Ανατολή. Όλοι ένιωσαν την ανάγκη να στηριχτεί αυτός ο σκοπός ειδικά μετά την ομιλία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης που παρακίνησε όλους να βοηθήσουν την πατρίδα της την Ελλάδα.

Η διακόσμηση της βραδιάς ήταν εκπληκτική, το θέμα ήταν η αγάπη και το Ballroom του ξενοδοχείου Claridge’s όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ήταν στολισμένο πιο όμορφα από ποτέ. H διακόσμηση ήταν μία προσφορά του κυρίου Simon Liebel, φημισμένου για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων στο Λονδίνο και ένθερμο υποστηρικτή της φιλανθρωπίας - είναι επίσης μέλος της επιτροπής του Lifeline στο Λονδίνο.

Η ανθρωπιστική προσπάθεια για το ίδρυμα Θεοτόκος έχει μεγάλη αξία σήμερα ειδικά που το σχολείο έχει επειγόντως ανάγκη υποστήριξης για να συνεχίσει να βοηθάει 400 παιδιά με διανοητικά προβλήματα και μαθησιακές δυσκολίες. Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη στην συγκινητική ομιλία της για την Ελλάδα ευχαρίστησε την ΑΜ Βασίλισσα Άννα Μαρία για την υποστήριξη της. Ο Πρόεδρος του Θεοτόκος κύριος Νεόφυτος ευχαρίστησε τους 250 νέους παρευρισκομένους για την βοήθεια τους.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Θεοτόκος είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που βοηθά παιδιά που υποφέρουν από μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Tα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανακαίνιση του κτηρίου που θα πραγματοποιηθεί με την εγκατάσταση νέων κουφωμάτων, την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης, την πληρωμή διδάκτρων για άπορα παιδιά και  για την πληρωμή των 93 ανθρώπων που εργάζονται εκεί και που τον περασμένο χρόνο δεν ήταν δυνατή η πληρωμή τους για 5 μήνες.

Πολλοί από τους παρευρισκομένους ήλθαν από την Αθήνα ειδικά για την περίσταση αυτή και ήταν εξαιρετικά γενναιόδωροι όπως και οι περισσότεροι καλεσμένοι που δεν ήταν Έλληνες και έδειξαν την ευρύτατη υποστήριξη τους στην Ελλάδα και που έγινε αισθητή στο Λονδίνο κυρίως από την νέα γενιά επαγγελματιών. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στις ιστοσελίδες  www.lifelineaid.org και  www.theotokos.gr.