Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 00:00

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας διοργάνωσαν φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση Ελλάδας και Κύπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2012 – Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η  Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με τα παιδιά τους Φίλιππο, Alison και την εγγονή τους Stefany μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό δείπνο στην Πάφο το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου χορηγία του ξενοδοχείου AZIA RESORT & SPA.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  υπό την υψηλή προστασία της κυρίας Έλσης Χριστόφια, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ιδρύματος "Θεοτόκος" για παιδιά με νοητική υστέρηση. Επίσης, πραγματοποιήθηκε δημοπρασία για την ενίσχυση του Παιδικού Αναρρωτηρίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη στην ομιλία της ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ιδίως τον κύριο και την κυρία Οικονομίδη για την μεγάλη τους γενναιοδωρία να προσφέρουν το ξενοδοχείο και το δείπνο για αυτή την εκδήλωση. Επίσης, τόνισε την αξία της προσφοράς και την ανάγκη που υπάρχει για φιλανθρωπία ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές μέρες.  Η Φωτεινή Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού συνεχάρη και ευχαρίστησε το Πριγκιπικό ζεύγος για το φιλανθρωπικό του έργο.

Την βραδιά στόλισε με την μοναδική φωνή της η διάσημη Σέρβα Mezzo Soprano  Jadranka Jovanovic η οποία τραγούδησε εθελοντικά για τους σκοπούς της εκδήλωσης. 

Παρόντες ήταν οι οικοδεσπότες ο κος Άντι και η κα Δώρα Οικονομίδη, με την κόρη τους Ήρα και την Azia με τον σύζυγο της Marwan Chatila, η κα Φωτεινή Παπαδοπούλου Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ο κος Κύπρος Ηλιάδης Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κύπρο με την σύζυγο του Χαρά και πολλοί άλλοι.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ίδρυσε τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline www.lifelineaid.org το 1993, στο Λονδίνο  και εν συνεχεία στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο τα οποία συνεργάζονται με το ίδρυμα της «Ίδρυμα Πριγκίπισσας Αικατερίνης» στο Βελιγράδι. Τα τελευταία δύο χρόνια το Lifeline Hellas ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν τώρα. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανισμού είναι η  παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η ενίσχυση ιδρυμάτων. Το Lifeline προσφέρει βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας.

Πληροφορίες: 26845100, 99209039