Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 00:00

Δωρεά του LIFELINE στο ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 2012 - Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας μαζί με τους εκπροσώπους των νεαρών ιδρυτών του Lifeline UK και  το Δ.Σ. του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas επισκέφτηκαν το ίδρυμα "Θεοτόκος" για να παραδώσουν τα παράθυρα, τις πόρτες, το σύστημα θέρμανσης και τις παιδικές χαρές που δώρισε το Lifeline χάρις τις προσπάθειες των νέων ιδρυτών του από το Λονδίνο και του Lifeline Hellas. Επίσης η δωρεά πραγματοποιήθηκε  με την χορηγία της μίας παιδικής χαράς από την κα Ιφιγένεια Τζαβέλα αντιπρόσωπο της εταιρίας Lappset Φιλανδίας και την χορηγία του συστήματος θέρμανσης από την εταιρία ΕΠΥΕ Γεωργίου Βησσαρίων.

Σκοπός όλων είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 400 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα προστασίας και αποκατάστασης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση "Θεοτόκος".

Παρόντες ήταν ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, Πρόεδρος του Lifeline Hellas με τα μέλη του οργανισμού την κα ‘Αλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, την κα Θάλεια Χούντα, τον κο Γιάννη Σαχίνη, την κα Αναστασία Παπαμανώλη. Επίσης, παρευρέθησαν ο  Πρόεδρος του ιδρύματος Θεοτόκος κος Ερωτόκριτος  Νεόφυτος και τα μέλη  του Δ.Σ. του ιδρύματος, η κα Μαρίκα Παππά Σύμβουλος, η κα Μαρία Γκέρτσου Αντιπρόεδρος και η κα Σήλια Φαφαλιού από τους «Φίλους της Θεοτόκου» καθώς και η αδελφή της Πριγκίπισσας Αικατερίνης η κα Μπέττυ Ρουμελιώτη και η νύφη της Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews.  Η κα Λίτσα Λάβδα μοίρασε στα παιδιά καραμέλες της εταιρείας ΛΑΒΔΑΣ. 

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη χαιρέτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα που τέλεσε τον αγιασμό και  καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τους που ήταν παρόντες την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιά και τους ευχήθηκε να έχουν καλή σχολική χρονιά. Ο κος Ερωτόκριτος Νεόφυτος, Πρόεδρος του ιδρύματος Θεοτόκος στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά την Πριγκίπισσα Αικατερίνη, τους νεαρούς πάτρονες του Lifeline Uk και το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas για την σπουδαία δωρεά του.

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline ιδρύθηκε το 1993 υπό την πατρωνία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας και εκτός από το Βελιγράδι και την Αθήνα διατηρεί φιλανθρωπικά γραφεία στο Λονδίνο, την Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Σικάγο.

Πληροφορίες: 6943 902264 Νάντια Ζαχαράκη